Från Midsommartrött till förkylning

OJ! Nu var det ett tag sedan jag skrev! förlåt, men orken har verkligen inte funnits. Jag har dragits med en trötthet och en känsla av omotivation ett tag nu och kämpat med alla de där måsten som skall göras fast jag varken orkat eller har haft lust, som träning t. ex. 
 
Känner ju såklart att jag måste skaka bort dessa tråkiga känslorna och hitta en glädje med att röra på mig, men just nu har det inte varit lockande. Men som tur är, så har vi alla facit i hand om hur vi har lyckats tidigare och tidigare gånger så har jag ju studsat tillbaka. Så jag vet att jag kommer komma igång igen, men vill ju inte slösa tid! Så det är nog därför jag får en smygande ångest över att inte göra något. 
 
Igår så kom en förkylning smygandes, började med ont i bihålorna, ont i kroppen sedan kom halsont. Har än så länge inte snuva, men det kommer väl ändå. Detta förklarar nog varför jag kände mig så galet trött i söndags och måndags. I söndags gick jag och lade mig 21 och i måndags 20:50!! Men sova är bästa medicinen, så det är lika bra att lyssna när sovtåget kommer.
 
 
 
Hoppas ni har haft en grym Midsommar! Jag hade det superbra ute hos svärföräldrarna. Midsommar är den största högtiden för min sambo, så det är bara att hänga med! Och den är spikad hos svärföräldrarna, så det är nog inte någon idé att komma med annat förslag 😂 Men jag respekterar det då min största högtid är julen, då är jag lika crazy som sambon är för Midsommar och han hänger med på alla mina galenheter 😍 Ge och ta, eller hur?! Det är så vi har ett lyckligt förhållande. Att vårda varandras behov.
 
Det var inte superkul väder på Midrosommar, så typiskt. Vi som har haft en helt magisk försommar! Världens hällregn i olika perioder. Dock så var det uppehåll runt 15-tiden, då passade vi på att gå ned till midsommarstången med svägerskornas barn, kul med lite festligheter. 
 
Midsommar ser nog ganska likadant ut i alla hem. Vår börjar med sillunch, sedan dans runt midsommarstången, på vägen hem skall killarna spela fotboll, vi brudar går hem och chillar lite 😉 Sedan blir det grillning och på kvällen har vi en musicquiz som min sambo har jobbat med någon månad, japp, han går all in 💝
 
Här kommer Midsommar i bilder
 
 
 
 
 
 

60% av 100%

Vet inte varför jag känner som jag gör, men är så sjukt trött och håglös! Sover mina timmar, men börjar känna att jag inte få någon kvalitets sömn, vilket börjar tära på mig. Känner mig sällan utvilad när jag vaknar 😒 Av 100% ligger jag just nu på 60% i humör och motivation.
 
Tyvärr klarade jag inte mitt veckomål förra veckan 😕 Lade ribban för högt för min dagsform just nu, så för att lyckas denna vecka så lägger jag den lite lägre. Bättre att klara mina veckomål än att lägga ribban för högt och inte klara dem. Blir bara besviken och arg på mig själv och det är inget jag behöver just nu känner jag. Positiva tankar! 
 
Denna vecka tänkte jag köra 3 pass på gym. Jag skall ta mig dit och köra minst 30 min och eftersom jag känner som jag gör, så får dagsformen bestämma om det blir styrka, kondition eller både och. Vill att det hellre blir gjort än att det känns för motigt för att ens inte ta sig dit! 
 
Hoppas jag kommer ur detta skit snart, för jag vill ge så mycket mer. Glad att jag höll kostplanen denna vecka iallafall! Det är mitt löfte till mig själv, om jag inte sköter träningen så skal jag sköta kosten och vice versa. Kosten är i grunden viktigast.
 
 
I helgen åt jag så sjulkt goda kesoplättar som jag definitivt kommer göra fler helger. Här kommer receptet 👇
 
2 port. 
 
250 g keso
2 ägg
1 msk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver
lite salt
kokosfett till stekning
 
Jag serverade med bär och lite agavesirap, galet gott 😋
 
 
 
Ta hand om er! 💖

Peppbilder är ett måste

Valde att lägga ut lite peppbilder på mig på Instagram, både när jag var vid min trivselvikt och när jag var som störst. Bilderna när jag var vid min trivselvikt är mina peppbilder för att fortsätta och min målbild. De andra bilderna är också peppbilder, för det påminner mig om vart jag absolut inte vill gå mot! 
 
Det är lätt att glömma var jag har varit, men då är det ännu vikitgare att visa både mig själv och andra var min historia börjar. 
 
Mellan mina "tjockisbilder" och mina trivselviktsbilder så har det hänt mycket! Har där i mellan kämpat flera gånger med både viktuppgång och viktnedgång. Mina trivselviktsbilder är från ca 4-5  år sedan, innan jag träffade min sambo (3 år sedan). Dessförinnan hade jag lagt på mig ca 20 kg och kämpade mig ner dit jag ville vara. Hade nått min trivselvikt och mådde så otroligt bra! Hur jag såg på mig själv och kände. Var pigg, energisk och kände mig stark.
 
Höll mig vid den vikten i ca 2 år, var så otroligt stolt att jag klarade att hålla vikten i över 1 år och träna över vinterhalvåret, vilket jag inte lyckats med tidigare för vinterhalvåret är min akilles häl! Det är under den perioden som jag går ned i sparlåga, blir låg, trött och suget tar över något enormt i mörkret. Men tyvärr klarade jag bara ett vinterhalvår! Vinterhalvåret efter, då jag redan hade träffat min sambo, då kom sambokilon. Vi träffades i augusti, jag fortsatte att träna ett tag men plötsligt så var tiden med honom mycket viktigare och vi hade måååånga myskvällar, de tog aldrig slut 😂 
 
Har gjort några tappra försök under vårt förhållande att komma igång och gå ned det jag gått upp, men tyvärr inte lyckatts få det att fastna! MEN nu kände jag att det var dags... igen. Men det är tufft denna gång. Förra gången, pre sambon, så hade jag ett jävla anamma och var så sjukt fokuserad. Denna vända så¨går det otroligt mycket upp och ned! Men skam den som ger sig! Jag kämpar med att hålla mig fokuserad och kämpar mig tillbaka när ork och motivation börjar tryta. Jag har ju bestämt mig och det kommer jag långt på 💪
 
Tack till alla er som har skrivit så fina saker på mitt senaste inlägg på mitt Instagramkonto, så otroligt tacksam för ert pepp och fina ord 💝 Jag är stolt och tycker allt jag har gjort är grymt! 
 
Om ni vill läsa mer detaljerat om min största viktnedgångsresa så är det bara att klicka på Kategori "Min historia" och scrolla ned. Där finns även mina pepp/målbilder 😊 (ledsen för dåliga bilder, men bytte bloggportal och då blev mina gamla inlägg lite skeva 😉)
 
 
Nu mina vänner, nu skall det bakas!! Min syster har tvilligar som tar studenten. Hennes son tog den förra veckan och önskade sig ett favoritbakverk som jag har gjort tidigare, Hallonpannacotta cake. Imorgon är det dotterns tur och hon har "beställt" hennes favorit från mitt repertoar, citron och marängpaj! Så här skall det pressas citroner för fulla muggar. Tre pajer skall göras vilket betyder att 12 citroner skall pressas till en god lemoncurd! Håll koll på Instastories för hur det går 😉 Redan trött, så detta blir nog bra... eller?! 😂