Nådde jag mitt mål denna vecka?!

Hur gör jag för att varje dag gå minst 10 000 steg?  Dels så tar jag omvägar istället för genvägar. Oftas är vi vana att ta genvägar då det är snabbaste vägen till ett mål, dock inte i detta fall. Att välja en omväg betyder att ta en längre väg hem eller till jobbet och då vinner jag fler steg. 
 
Jag klarade mitt mål! 😃 Så stolt och det känns skönt. Att ha ett mål veckovis att sträva efter, känns mycket mer hanterbart och inspirerande. Insett att det är den vägen jag behöver gå! Jag tänker börja med att ha veckomål för att få ett jävla anamma att nå det. Tillslut kommer jag stå där några månader framöver och se ett bättre resultat för att ribban inte lades för högt och för att jag inte hann bli nedslagen av att målen kändes för långt borta.
 
Alla är vi olika, men jag tror de flesta skulle må bättre av att ha fler kortsiktiga mål än ett enda långt mål. Visst kan du ha ett långsiktigt mål, men för att se resultat och bli peppad på vägen så är nog detta ett grymt alternativ.
 
I mitt förra blogginlägg visade jag mina steg måndag-fredag. Det var minst 10 000 steg och dessa skrapade jag ihop genom att dels få ca 4000 steg till och från jobb, märker direkt att jag får kämpa mer om jag får skjuts av min sambo på morgonen Och dels genom att antingen gå en lunchpromenad eller hoppa av stationer tidigare. Det gäller att hålla lite koll på appen eller stegräknaren och att planera vad som krävs för att få ihop dem. Annars glider tillfällerna ur handen.
 
Helgen blev en helt annan sak, nu har jag inte extra steg för att jag tar mig till och från jobb. För att inte riskera att inte få in alla steg så valde jag att ta alla på en gång! Har en lång runda på ca. 7 km som jag går oftast på helger och den ger ca 10 000 steg. Tar ungefär 1 timme att gå den rundan. Jag gick igår och idag. Idag var det motigt! Sov dåligt och har haft en jobbig huvudvärk hela dagen. Men jag ville nå mitt mål! Tänkte inte ge upp! Tog det lite lugnare och det tog längre tid, men jag fick det jag ville ha 😃
 
 
Vad är då mitt nya mål för veckan? Tänker fortsätta hålla 10 000 steg, men denna vecka skall jag bli duktigare med mina styrkepass! Behöver köra styrka också för att få igång förbränningen. Så nytt mål: 10 000 steg varje dag och 3 styrkepass. 
 
Jag väljer att inte lägga på för mycket, vill fortfarande att det skall kännas hanterbart. Mitt långsiktiga mål är att gå ned 30 kg till nästa år. Jag vill inte rasa i vikt (fast det är kul med reslutaten) jag vet av erfarenhet att dem kommer tillbaka med en jävla kraft. Mitt mål med denna resa är att det skall bli något hållbart!
 
Vad har ni för mål?
 
 
Kram 💖

Kommentarer:

1 Martina:

Ett lagom mål som kräver lite extra, heja dig! 😊 Lyssna på en intressant pod på ca en timme så kanske det är lättare de mindre-bra-dagarna att gå längre.

Svar: Bra tips!! 🤘🏼😃
Eleni

Kommentera här: