Veckoavstämning

Jag har kört på med träningen ordentligt från den 11 juli. Började med 4 pass i veckan sedan gick jag med i utmaningen 20 pass i AUGUSTI (sök med hashtag på IG) den 1/8 och har sedan dess kört 5 pass i veckan. Det har gått superbra! Har kört både styrka och kondition, men haft fokus på styrketräningen.
 
5 veckor har gått och jag känner faktiskt skillnad! Som ni vet så väger jag mig inte särskilt ofta eller mäter mig. Utan jag försöker se och känna mina egna resultat och får lita helt på mig själv. Känner på min kropp att saker händer. Tror inte det hänt mycket för ögat, men när jag tar på min mage eller rygg så har något hänt, vilket är superkul! Skönt att slippa siffror på en våg eller ett måttband avgöra min framgång, utan det skall helt ligga i mina ögon och vad jag känner. Jag kommer väga mig också, men har valt att väga mig som mest 1 gång i månaden och det är för att jag inte vill att vågen skall bestämma hur jag mår, vilket den har gjort tidigare. Nu får jag lita helt på mig själv 😊
 
Går jag in på min 6:e vecka och känner mig idag en aning sliten. Är ägglossningsperiod och jag får alltid ont i kroppen då. Ibland värre än andra gånger. Förra månaden så hade jag det inte så farligt och körde på som vanligt, men denna månad så är det inte lika bra. Så jag kommer de 2 nästkommande veckorna fokusera på kondition, både hög och lågintensiv. Jag vill inte pusha kroppen i onödan. Det är viktigt att lyssna på kroppen och lägga upp träningen därefter. 
 
Mitt träningsschema för de 2 kommande veckorna ser ut så här:
 
MåndagStyrka ben och kondition. 
Tisdag- Vilodag
Onsdag- Powerwalk
Torsdag- Kondition
Fredag- Vilodag 
Lördag- Styrka armar och kondition
Söndag- Powerwalk

Detta har jag som riktlinjer, sedan beror det helt på hur jag mår. Mår jag bra så kanske jag lägger på extra krut, mår jag sämre så drar jag ned på tempot lite. Vi får se vad det blir! 😃
 
Dagens långpromenad 👇
 
 
 
 
 
Jag gjorde en supergod lasagne i går som jag lade upp på Instastory och har fått förfrågningar på recept! Superkul 😃 Så här kommer det!
 
Eftersom jag lagar ibland mat med att bara höfta med både mått och ingredienser, så har jag inte kolla på exakta mått, så ni får ha överseende med det.
 
Lasagne alá Eleni
 
ca 8 port. 
 
Ingredienser:
 
ca. 1 kg köttfärs
Fullkorns lasagneplattor
1 påse riven mozzerella
1 msk kokosolja
2 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
3 dl lätt creme fraiche
Basilika efter smak
Oregano efter smak
1 krm Kanel eller efter smak
salt och peppar
en skvätt agavesirap
en skvätt balsamico vinäger eller rödvin
 
Gör så här:
 
Hacka lök och vitlök, stek lätt tills den blir glansig. Tillsätt köttfärsen, stek ihop tills färsen är finfördelad. Häll i övriga ingredienser låt koka ihop och sänk värmen och låt puttra i minst 15 min. Sätt på ugnen på 225 grader.
 
Montera lasagnen med att börja med ett tunt lager köttfärssås i botten på en ugnfastorm, lägg sedan ett lager med lasagneplattor, ytterligare ett lager färssås och sedan klicka ut  lätt creme fraiche lite här och där och bred ut, se till att det räcker till tre lager. Varva sedan tills köttfärssåsen är slut, avsluta med tunt lager färssås och lite creme fraiche, strö sedan över osten.
 
In i nedre delen av ugnen grädda i 30 min. Om osten hinner bli för mörk (som min blev) lägg folie på toppen tills det är klart.
 
Servera med en god sallad.
 
Smaklig måltid! 😄
 
 
 
 
 
💝