Up´s and down´s, that´s life for ya!

Jag lovade från början att jag skall vara helt ärlig och både skriva om up and downs. Denna vecka har på motionsfronten varit en downer :/ Jag fick i början av veckan den där kvinnliga och jag blir helt off! Både kroppsligt och mentalt. Så tyvärr har inte träningen varken känts motiverande eller kul.

MEN, det är bara träningen som inte funkat och det är jag stolt över! Jag har skött maten fast jag har haft ett större sug för allt annat än det jag har ätit. Har valt lite kvällsnack som nötter, men annars så har jag hållit mig på mattan :) Det är så här det är! Det går upp och ned! Det jag vill lära mig, det som jag har missat alla andra gånger, att det är okej att ha en "dålig" vecka. Hur jävla motiverade vi än är, så kommer det komma på ett eller annat sätt och det är bara räkna med, Men då är det ju ännu viktigare att förbereda med en plan B!

Vad kan jag göra för att det inte skall skita sig helt?! Hur skall jag göra för att inte hamna i det där allt eller inget tänket. 1, acceptera att du kommer i svackor 2, Prata med dig själv, fråga dig, är det värt det att skita i det helt och hållet. 3, välj något som är kontrollerbart, jag valde att hellre skita i motionen än kosten, dels för att det krävs mer av mig att motionera än att tänka på att äta rätt och inte äta skit och dels för att det påverkar inte mitt resultat på ett negativt sätt än om jag skulle äta skräpmat under en vecka. Men om nu mot förmodan allt skulle skita sig på en vecka, att både kost och motion går åt helskotta, skall vi bara ge upp då, NEJ! Såklart inte. Du kan alltid starta om. Ny dag, nya möjligheter eller ny vecka, nya möjligheter.


Dina resultat ha inte suddats ut av en sämre vecka, det är bara att hoppa upp på hästen igen och köra igång. Livet går upp och ned, uppförsbacke och nedförsbacke, så är det såklart även med en livsstils förändring eller en viktnedgång. Oavsett "dålig" vecka så har ju inte vårt mål förändrats, eller hur? Det har vi ju där framme ändå, så det är bara att göra om och göra rätt och fortsätta framåt.
Full throttle! :)
Root Pasta


Jag har läst tidigare om en produkt som heter Root Pasta, det är något som skall likna pasta, fast det inte är det. Det är fibrer från en rot som finns i Asien, konjakroten. Med denna har de skapat både nudlar, ris, spagetti och tagliatelle. Glutenfritt, laktosfri, minimalt med kolhydrater per 100 g ca 6 kcal, ja du hör, låter ju helt fantastiskt! Haha. Jag har läst delade meningar ang. detta livsmedel men är för nyfiken på nya produkter för att inte prova! Dessutom vill jag gärna hitta produkter med mindre kolhydrater för att istället kunna tillsätta mer fett, som en god pastarätt. Men vanlig pasta och en fet pastasås är ju, ur viktnedgångs synsätt, inte optimalt, då är det ju bra att kunna hitta bra alternativ.

Jag köpte nudlar, ris och tagliatelle. Har ej ännu provat detta, men kommer återkomma med både bilder och omdöme när det är gjort, så keep following ;)

Ha en skön kväll! :)