Vågen och jag är inte bästa kompisar

Sitter just nu med gråten i halsen och tittar på gudstjänsten för Lill-babs, så underbart älskad och älskvärd hon var. Så vackert med vackra människor som vill alla väl och ser alla från alla håll. Det är något vi alla skall stäva efter.
 
Blir mer och mer påmind att livet är skört och kan plötsligt försvinna. Därför vill jag göra det mesta av det idag, det är därför jag har tagit tag i mitt liv, att bli mer hälsosam, mer positiv, se alla små saker i livet och vill leva idag, i nuet.
 
Denna vecka har jag haft som mål att gå minst 12000 steg varje dag samt 3 gympass, styrka och kondition. Mina vänner, jag klarade veckans mål med bravur! 😃 Är väldigt stolt över mig själv! Har jobbat mycket mentalt med att gå upp tidiga morgnar för att gå till gymet och jag har gått, gått och gått. Dessa veckomål är otroligt värdefulla för mig.
 
 
 
Jag och vågen är inte bästa kompisar, vi har haft en dålig relation genom livet. Den har gjort mig mer besatt och fått mig att bara se viktnedgången på vågen som en seger och som mitt enda mål. Inte idag, inte nu. Jag bestämde mig för att väga mig ca 1 gång i månaden, bara för att se att jag är på rätt väg. Jag har ett mål att gå ned 30 kg, men det är inte bara det, jag vill förändra mitt sätt att se på mat och jag vill få balans och leva hälsosamt utan att fajtas hela tiden med mig själv.
 
20/1-18 stod vågen på 115 kg. Min trivselvikt är mellan 70-80 kg, japp, fast jag bara är 162 cm lång. Fuck BMI och fuck alla regler på hur mycket man skall väga för att man är si och så lång eller si och så gammal. Det handlar inte om en siffra på vågen, det handlar om att du och jag skall trivas med hur vi känner oss, hur vi ser på oss själva i huvudet och inte i en spegel eller hur vi jämför oss med andra. 
 
Vägde mig för första gången 20/1 och då började jag min resa 2/1. Så jag vet inte min exakta startvikt men jag räknar från den 20/1.
 
Gick ned bra i början, men de två sista månaderna har jag stått still. Har rört på mig och ätit bra, men när jag tänker efter så har det nog varit för många undantag. Efter jag satt mina veckomål så har jag varit mer fokuserad och mer målinriktad, vilket börjar nu synas på vågen och hur jag känner mig. Jag vägde mig i dag för att ha en riktlinje på att min förändring fungerar. Vilket det gör 😊 Det börjat röra sig nedåt och det är jag väldigt glad för, då gör jag något bra!
 
Jag har nu gått ned 7 kg på 4 månader och det är jag faktiskt nöjd med. Att jag stod still tar jag som en utmaning och ser det som en prövning att hålla mig på mattan.Vill inte att en våg skall bestämma hur jag mår! Det bestämmer jag 😊
 
 
Ny vecka, men denna vecka kommer det bli svårt att sätta nytt mål. Vi skall nämligen på en sparesa till Polen. Vet inte vilket möjligheter jag har att träna. Så jag tänkte reka lite imorgon, så får jag återkomma på Instagram om mitt nya veckomål. Får en känsla av att det kanske inte bli storslaget mål, men ett mål skall jag ha oavsett! Min tanken är i alla fall att röra på mig på något sätt och ta medvetna val när det gäller kosten!
Jag hoppas jag får tillfälle att blogga för er från Polen, så ni får se hur jag har det.
 
Som alltid känns det jobbigt at lämna våra "bebisar" (katterna) Men de är i trygga händer här hemma med en kattvakt som ska sova här och sköta om dem 💖😻
 
Till alla mammor där ute, ha en fortsatt underbar morsdag och till alla andra ha en underbar kväll!
 
Kram 💝
 
 

Kommentera här: